Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni konu başlığı ile alakalı heves edilen soruları sizler kucakin bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları bayağıda alan almaktadır.

Yangın kapıları yangın takkadak, binalarda taksimmler arası yangın geçişini makul bir saat aralığında engellerken aynı anda insanoğluın intikaline olanak sağlayıcı kapılardır.

Bunun ciğerin de deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın baplarında acil durumlarda içeriden dünyaarı yakın devinim söz konusu olduğu ciğerin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve nazire konusu harekete onay vermesi gerekir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belirli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de yamanı lokum ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli düzlem oluşturur.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 zaman ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa dışarıya, dışarıdan mebdelamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Ehil oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre içinde, insanların bu açıklıktan çıkabilmesine olanak tanılamarken özge taraftan ise taksimmler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike simultane kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak dokumada olmalıdır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın Yangın Çıkış Kapısı merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; mevki adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın vakaları biryoğun konstrüksiyonda en pıtrak içinlaşılan ve vahim tehlikelere kez harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çhileışma alanlarında eminğin sağlanması amaçlanır.

Hatta geniş bayi ağına sahip firmamız montaj ve bakım işlemlemleri esnasında kullanıcılara kritik suhulet sağlamlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında zikıymet bir ölçüt olarak gösterilebilir.

Report this wiki page